Privātais mežs

Intervija ar Dāvi Šteinbergu- mežsaimniecības speciālistu iepirkumu jautājumos

Mēs uzrunājām Dāvi Šteinbergu, mežsaimniecības speciālistu iepirkumu jautājumos, kurš SIA Privātais Mežs strādā jau kādu laiku, bet vienmēr kolēģus uzlādē ar savu pozitīvo enerģiju.  Uzzinājām par Dāvja vaļaspriekiem un aktivitātēm brīvajā laikā.

Pastāsti par savu profesionālo ceļu – kāds bija tavs pirmais darbs un ar ko nodarbojies pirms pievienošanās SIA Privatais Mežs?

Līdz strādāšanai Privātajā mežā dažādu apstākļu dēļ bija jāizlemj, ko darīt, lai uzlabotu savu finansiālo stāvokli. Iepriekšējos gadus biju braucis peļņā uz ārzemēm. Tā nav slikta pieredze, tomēr tas ir īstermiņa risinājums – tāds kā pārejas periods tiem, kas citur nav bijuši: ievērojamas pārmaiņas, kas iedod kūltūršoku un pieredzi. Ar to viss arī sākās. Pirms  5 gadiem sāku savu pirmo darbošanos uzņēmējdarbības pasaulē – man bija iespēja tirgot zivis, tādējādi apbraukājot Latviju un iepazīstot tirgu. Bija ļoti interesanti. Taču es biju pārāk jauns, nesapratu finanses un ekonomiku, tādēļ tas ātri apstājās. Raugoties atpakaļ ar šīs dienas acīm, es atzīstu, ka daudz ko darītu citādāk. Pēc darba ārzemēs es izveidoju jaunu uzņēmumu. Man tolaik bija aptuveni 24 gadi. Tas bija logu izplatīšanas uzņēmums. Tad kādā brīdī man radās ideja izveidot pludmales kafejnīcu. Esmu no Rojas, un es saredzēju skaidru vīziju par to, kā tam vajadzētu izskatīties. Paralēli tam es daudz domāju arī par basketbolu, jo vienmēr ar to esmu nodarbojies. Ņemot vērā, ka viss iepriekš minētais vairāk bija vasaras projekti, man īsti nebija ideju, ko darīt ziemas periodā. Man bija svarīgi dzīvot un strādāt Latvijā, bija svarīgi atrast ilgtspējīgu karjeras risinājumu šeit, jo man ir ģimene, kurai ir būtiska mana klātbūtne Latvijā, tāpēc pieņēmu lēmumu meklēt darbu tepat uz vietas. Kādu vakaru, atrodoties Spānijā, sarunājos ar draugu, kurš man ieteica uzņēmumu Privātais mežs, sakot, ka tur ir izaugsmes iespējas un laba perspektīva. Mežniecības sfēra man bija sveša – izpratne par mežu man bija tik, cik ar moci biju braucis pa meža takām. Taču šobrīd Privātais mežs ir kļuvis par manu prioritāti, jo esmu iepazinis mežsaimniecības nozari, to izprotu  un saredzu potenciālu.

Dāvis Šteinbergs

Tu pieminēji , ka aktīvi iesaisties dažādās aktivitātēs – Beach bus un basketbols. Pastāsti vairāk par to! 

Soli pa solim darot, izveidoju Beach bus. Tas darbojas Rojas pludmalē – es skaidri zināju, kā tam būtu jāizskatās. Zināju, ko vajag un kā vajag, lai izdotos. Tā mēs vasarās jūras krastā darbojamies. 

Runājot par basketbolu, pirmais, kas jāatzīmē – esam Rojas patrioti. Es visu mūžu esmu spēlējis basketbolu Rojā. Tolaik kopā ar cīņubiedriem sapratām, ka mūsu varēšana basketbola laukumā īsti nav tādā līmenī, kā gribētos. Apzinājāmies problēmu un, domājot par to, ko nepieciešams mainīt, lai uzlabotu sniegumu, nolēmām izveidot basketbola komandu. Šogad būs jau trešā sezona, kopš klubs spēlē Latvijas mērogā. Savstarpējās  Otrās līgas spēlēs komanda ir gan zaudējusi, gan vinnējusi. Tas ir augsts līmenis, un mēs lepojamies ar sasniegto.

 

Kādas ir tavas dzīves vērtības un kā tās sasaucas ar tavām ikdienas aktivitātēm?

Viena no galvenajām vērtībām ir godprātība. Esi godīgs pret tiem, ar ko tu strādā un sadarbojies. Tas ir tāpat, kā ar attiecībām – ne vienmēr viss patīk, ir lietas, kas patīk, un ir lietas, kas nepatīk, bet, vienmēr esot godīgam, jāmēģina problēmu risināt. Tāds ir arī mans moto: ja ir kādas problēmas, tad tās ir jārisina, jo risinājums ir atrodams vienmēr. Tāpat arī mana dzīves pieredze ir pierādījusi, ka nedrīkst apstāties, ir jāiet uz priekšu. Man svarīga ir mērķtiecība. Ir jānosprauž mērķi un tad tie ir jāsasniedz, neskatoties uz to, ka reizēm ir slinkums vai traucē citi slikti ieradumi. Ir jāatdalās no visa, kas varētu būt par iemeslu mērķu nesasniegšanai, un jāspiež sevi iet uz priekšu. Neatkarīgi no apstākļiem. 

Lai arī ko darītu, galvenais ir justies labi. Tomēr vienlaikus ir jābūt patīkamam spiedienam, kas liek no rītiem celties un liek darīt lielus darbus. Acīm ir jāmirdz par saviem mērķiem. 

Arī atpūta ar ģimeni man ir vērtība. Viss, ko iepriekš nosaucu, mijiedarbojas un atspoguļojas gan ģimenē, gan basketbolā, gan arī profesionālajās vēlmēs un izaugsmē. 

Ko tu novēli sev un citiem?

Sev es novēlu vairāk koncentrēties uz īstajām lietām, kas nes rezultātu, un mazāk uz tām, kas to nenes. Svarīgi ir atcerēties sev pajautāt – kāpēc tās nenes rezultātus? Citiem es novēlu to pašu. Tāpat arī iesaku aizdomāties par prioritātēm dzīvē, neaizmirstot to, kas mūs padara par pašiem.

Līdzīgi raksti

Mežizstrāde ir dabiska meža dzīves cikla sastāvdaļa. Tomēr pēc ciršanas
Lai gan mežsaimniecības speciālisti sastādīs meža apsaimniekošanas plānu konkrēti jūsu