Privātais mežs

Intervija ar Ivo Grigali – Mežsaimniecības speciālistu iepirkumu jautājumos

Mēs uzaicinājām Ivo Grigali, mežsaimniecības speciālistu iepirkumu jautājumos, kurš SIA Privātais Mežs strādā neilgu laiku, bet jau ir ietekmējis mūsu darbību pozitīvā veidā. Savus darba pienākumus viņš veic ar lielu aizrautību un atbildību. Uzzinājām arī, cik daudzveidīgi ir Ivo vaļasprieki un aktivitātes brīvajā laikā.

Pastāsti par savu profesionālo ceļu – kāds bija tavs pirmais darbs un ar ko nodarbojies pirms pievienošanās SIA Privatais Mežs?

Mans pirmais darbs bija komerciālā nekustamā īpašuma jomā-izmonāšana, pārdošana. Uzņēmums, kurā strādāju bija augošs un mēs ar kolēģiem sasniedzām ļoti labus rezultātus īsā laika periodā. Pēc ilgāka darba tur, paziņa man piedāvāja strādāt amatā, kas saistīts ar tiešo pārdošanu. Es apdomājos un nolēmu mainīt nodarbošanos, kas izrādījās pareizs lēmums! Ar laiku pat sāku apmācīt cilvēkus, bet tad iestājās 2008. gada krīze, kas lika pārdomāt savas prioritātes un saprast, kā virzīties tālāk. Pēc neliela radošā pārtraukuma es atgriezos nekustamo īpašumu tirgū dzīvojamais fonds un tā līdz šodienai nodarbojos ar nekustamo īpašumu. Nostrādājot tur vairākus gadus, nolēmu strādāt sev – man jau bija liela kontaktu datubāze, kā arī strādāju ar investīciju objektiem,  kas bija jāpārvalda, ko turpinu darīt arī šodien. Un tad sērfošanas nometnē iepazinos ar Oskaru un pagājušajā ziemā Oskars mani uzrunāja un uzaicināja uz darba interviju Privātajā mežā. Tā kā visu mūžu esmu nodarbojies ar nekustamo īpašumu, man bija ļoti interesanti uzzināt vairāk par meža un lauksaimniecības zemes tirgu. Man bija interesanti iepazīt šo tirgu, jo tas man bija nezināma nekustamā īpašuma nozares daļa. Es atklāju tirgu, kas ļoti atšķīrās no tā, kas man jau bija pazīstams. Šajā ļoti dinamiskajā vidē ar savu specifiku, lieliem izaicinājumiem, bet arī lieliskam iespējam es atkal sajutu mīlestību pret to ko es daru un vēlmi apgūt jaunas lietas!
Ņemot vērā visus šos faktorus lēmums strādāt šajā uzņēmumā būtu bijis pareizais.

Tu pieminēji sērfošanas nometni. Kā pavadi savu brīvo laiku ārpus darba un kā tas ietekmē tavu dzīvi?

Man ir diezgan aktīvs dzīvesveids. Man patīk skeitbords, teniss, un tagad man ir uzdevums iemācīties pārliecinoši sērfot. Kad pirmo reizi izmēģināju, uzreiz jutu, ka sērfošana ir kā mana dzīve – ir jāpaliek uz viļņa, var nokrist, bet jāceļās un jāturpina virzīties uz priekšu, lai sasniegtu savu mērķi, jo citu variantu nav. Sajūtu uz viļņa nevar ne ar ko salīdzināt – slīdēt pa vilni un ķert nākošo, lai noturētos virs ūdens. Kopumā es nelietoju vārdu ”darbs” kontekstā ar to, ko es daru, domāju, ka tas ir mans dzīvesveids. To, ko mīl, nevar saukt par darbu.
Papildus sportam lielu lomu manā dzīvē ieņem mūzika. Tas ir mans sirdsdarbs, manas bērnības sapnis – būt uz lielās skatuves, kad 5000 cilvēku māj ar roku tavām dziesmām. Tas bija smags ceļš, bet es nepadevos un rezultātā viss izdevās. Mūzika man palīdz domāt citādāk, radošāk, palīdz nebaidīties no komunikācijas ar cilvēkiem. Tas ir arī lielisks veids, kā restartēt galvu. Pēc mēģinājumiem vai koncertiem jūtos viegli un manī ir daudz pozitīvas enerģijas, ko varu virzīt pareizajā virzienā.

Kādas ir svarīgākās vērtības tavā dzīvē?

Ir lietas, kas man ir svarīgas un palīdz sasniegt vēlamo rezultātu – uzticība, punktualitāte un mana ģimene. Es lieku šīs vērtības visā, ko daru, priekšgalā – bez uzticības nav iespējams veidot kopīgu lietu un iet uz kopīgiem ambicioziem mērķiem, punktualitāte ir cieņa pret apkārtējo cilvēku laiku un pūlēm un savu laiku, un ģimene ir mans atbalsts un motivētājs tiekties uz lieliem mērķiem! Man ir svarīgi, lai tuvumā ir līdzīgi domājoši cilvēki, kas palīdz man augt, man ir meita, ar kuru man ir īpaša saikne. Tas viss man dod pozitīvo enerģiju, kas nepieciešama, lai ar mīlestību un maksimālu atdevi veiktu savu darbu.

Ko tu visvairāk novērtē strādājot šajā uzņēmumā?

Es novērtēju, ka strādājam kā komanda – ikviens ir ieinteresēts, lai uzņēmums gūst panākumus, mēs izvirzām mērķus un ejam uz tiem. Neviens neslinko. Cilvēkiem uzņēmumā ir brīvība un iespēja būt radošiem, ienest savā darbā daļu no sevis. Lai strādātu uzņēmumā, ir jāprot atrast kopīgu valodu ar cilvēkiem, jābūt elastīgam, un galvenais, jāgrib palīdzēt citiem. Tāpat jūtu lielo komandas atbalstu visos jautājumos – ja kaut ko nezini, tev vienmēr palīdzēs un virzīs pareizajā virzienā!

Līdzīgi raksti

Mežizstrāde ir dabiska meža dzīves cikla sastāvdaļa. Tomēr pēc ciršanas
Mēs uzrunājām Dāvi Šteinbergu, mežsaimniecības speciālistu iepirkumu jautājumos, kurš SIA